Biały kot
Jasny Lager zawartość alk. 4,5% goryczka 2/5 sesyjność tak pełnia 3/5 Delikatne i rześkie piwo, które przeniesie Was w letnią atmosferę lekkości i przyjemności. Jasne piwo, intensywnie złote, w smaku lekko słodowe, gdzie delikatne nuty chmielowe przeplatają się z lekkim charakterem zboża. Biały Kot jest wytrawny i orzeźwiający, sprawdza się jako idealny towarzysz dla chwil relaksu i letniego grillowania. Spróbujcie go w połączeniu z sałatkami, delikatnymi rybami lub grillowanymi warzywami. Jego lekkość z pewnością uwydatni smak potraw. Podawajcie go schłodzonego do temp. 5 - 8ºC.
Czarny kot
Ciemny Lager Zawartość alk. 6% Goryczka 3/5 Sesyjność tak Pełnia 2/5 "Czarny Kot" prezentuje się głębokim, ciemnobrązowym kolorem, ukazującym elegancję i głębię tego wyjątkowego lagera, po przelaniu go do szklanki ukazuje się nam puszysta beżowa piana. Posiada czekoladowo - karmelowy aromat, w smaku słodowy, równoważony subtelną goryczką chmielu. To piwo, które kusząco balansuje między słodkością, a wytrawnością, pozostawiając trwałe wrażenie na podniebieniu. Aby w pełni docenić niuanse smakowe, serwujcie go w temperaturze 8-12ºC. Polecamy go do dań mięsnych, takich jak soczysty stek czy aromatyczny grillowany kurczak. Jego pełnia smaku świetnie kontrastuje z intensywnymi smakami potraw, tworząc harmonijną kompozycję.
EL IPA
zawartość alk. 6% goryczka 5/5 sesyjność tak pełnia 4/5 CHARAKTERYSTYKA PIWA: EL IPA to hołd do tradycji, gdzie amerykański chmiel jest kluczowym składnikiem nadającym piwu intensywnego aromatu. Na drugim planie odkrywamy nuty cytrusów, żywicy i owoców tropikalnych. Zaskakująco gładka kombinacja słodów i chmielu tworzy harmonię, tworząc piwo które jest prawdziwym majstersztykiem. Spróbujcie go z kuchnią azjatycką, pikanymi serami czy aromatycznym grillowanym mięsem. Aby w pełni wydobyć bogactwo aromatów, serwujcie go w temperaturze 10 – 12ºC.
EL Pils
Jasny Zawartość alk. 4,7 % goryczka 3/5 sesyjność tak pełnia 3/5 CHARAKTERYSTYKA PIWA: Na bazie tradycyjnej receptury piwa EL z Browaru Parowego J. Saski i Spółka, który był produkowany w Radomiu od 1922 roku. To nasza duma i hołd dla tradycji. Orzeźwiające, wytrawne, czyste, chmielowe piwo dolnej fermentacji. Średnia goryczka, dominująca nad słodyczą. Aby w pełni wydobyć jego smak należy go schłodzić do temp. 8-10°C. Jest ot uniwersalne piwo które pasuje do wielu dań. My polecamy zaserwować je z klasycznymi potrawami kuchni polskiej: pieczonym kurczakiem z ziemniakami, schabowym z kapusta kiszoną czy pierogami z różnymi nadzieniami. mu dodatkową lekkość[...]
Rudy kot
Mocny jasny Lager zawartość alk. 7% goryczka 3/5 sesyjność tak pełnia 4/5 Rudy Kot wzniesie wasze piwne doznania na wyższy poziom. Intensywna miedziano – ruda barwa zapowiada niezwykłe doświadczenia smakowe. Unoszą się w nim intensywne aromaty słodu, subtelnie wzbogacone chmielowym akcentem. To piwo to idealny towarzysz wieczornych celebracji i chwil, gdy pragniecie doświadczyć piwnej mocy. Doskonale komponuje się z potrawami takimi jak pieczone mięsa czy wyraziste sery. Aby w pełni doznać mocy i bogactwa Rudego Kota serwujcie go w temp. 10 - 12ºC. To piwo, które rozwija swoje smakowe niuanse w miarę rozgrzewania, oferując spektrum doznań. "Czarny Kot" prezentuje[...]